Η Ρένα Κουμιώτη λάμπει μπροστά στο μικρόφωνο και ο Κώστας Τουρνάς την κοιτά εκστασιασμένος.
Η Ρένα Κουμιώτη είναι μια προικισμένη ερμηνεύτρια που συνδέθηκε και με το Νέο Κύμα και την Lyra του Αλέξανδρου Πατσιφά. Από τις πιο όμορφες παρουσίες στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού, άφησε εποχή με τις ερμηνείες της.

Δυναμική γυναίκα μια ζωή, που ξέρει τι θέλει.

Με την Ρένα Κουμιώτη ανοίγει το αρχείο των παλιών και σπάνιων φωτογραφιών που θα μας κάνουν παρέα το επόμενο διάστημα. Πάμε λοιπόν πίσω στις αρχές του 1979 σε μια φωτογραφία ασπρόμαυρη στην οποία η Κουμιώτη λάμπει τόσο δυνατά μπροστά στο μικρόφωνο που ο Κώστας Τουρνάς την κοιτά εκστασιασμένος σε μια ασυνήθιστη συνεύρεση, όπου η ποπ συναντά το λαϊκό μας τραγούδι!
komoutitourn01.jpg
Στον απόηχο του ομώνυμου δίσκου της το 1978 όπου τραγούδησε Μίμη Πλέσσα, Τάκη Μουσαφίρη, Δημήτρη Μηλιό κι ένα τραγούδι των Σουρμαϊδη – Καλαμαριώτη.

Αναφερόμαστε στην «Καλαμαριά» που έμελλε να την οδηγήσει στη Θεσσαλονίκη για μια σειρά εμφανίσεων στο κέντρο «Number One» στην Καλαμαριά, επικεφαλής του καλλιτεχνικού σχήματος που συν-αποτελούσαν ο Κώστας Τουρνάς, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, και το δίδυμο των ηθοποιών Γιώργου Παπαζήση και Τιτίκας Στασινοπούλου, μαζί τότε στην σκηνή και στη ζωή, σε ρόλο πρόζας κατά τη διάρκεια του μουσικού προγράμματος που επιμελείτο ο Δημήτρης Μηλιός! Στην Καλαμαριά, όπου υπάρχει έντονο το ποντιακό στοιχείο λόγω των Ποντίων προσφύγων, την δέχθηκαν με ενθουσιασμό καθώς η Κουμιώτη είχε τραγουδήσει επίσης έξοχα «ποντιακά» τραγούδια to 1976 στο δίσκο της «Στο Δρόμο για το Τσιμενλί» των Γρηγόρη Σουρμαϊδη – Γιώργου Καλαμαριώτη. Εκεί πρωτοπαρουσιάστηκε και η «Καλαμαριά». Τα τραγούδια αυτά προορίζονταν αρχικά για την Μαρινέλλα, αλλά βρήκαν την ιδανική ερμηνεύτρια στη φωνή της Ρένα Κουμιώτη που της έδωσε άδεια ο Πατσιφάς της Lyra, της δισκογραφικής εταιρίας που ήταν στο δυναμικό της, ώστε να κάνει το δίσκο στην Polydor. Έως τότε, βρισκόταν στον Καναδά και γύρισε στην Ελλάδα να ηχογραφήσει το δίσκο αυτό!
komoutitourn02.jpg

VIDEO

(250)