Στην ουσία χόβολη είναι ποσότητα στάχτης από ξυλοκάρβουνα, η οποία συνεχίζει να σιγοκαίει κι έτσι ο καφές αργοψήνεται και είναι πιο γευστικός. Η λέξη προκύπτει από τη λέξη αθοβόλι, δηλ το μέρος που τοποθετείται η στάχτη (άθος).

Πάνω στην στάχτη τοποθετείται άμμος προκειμένου η φωτιά να παραμένει αναμμένη.Παλιά όλα τα καφενεία χρησιμοποιούσαν την χόβολη για να ψήσουν τον τούρκικο καφέ. Σήμερα η χρήση της είναι πιο περιορισμένη, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει σε κάποια καφενεία και καφετέριες.

Οι φωτογραφίες είναι αφιερωμένες στις γυναίκες που με ένα κολοκυθάκι, τρία σέσκουλα, δυο πατάτες κι ένα κρεμμύδι ανάστησαν ανθρώπους, έφτιαξαν πολύτιμες αναμνήσεις ζεστασιάς και αγάπης.
16Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 17Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 18Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 19Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 20Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 24Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 25Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 26Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 27Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 28Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 29Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 33Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 34Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 35Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 40Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 153Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 221Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 231Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 381Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση 411Φωτογραφιες Μνημες Παραδοση

(543)