Αναμφίβολα, ο σημερινός ΑΣΤΕΡΑΣ μας είναι η Ποδοσφαιρική Ομάδα της Τρίπολης, η ανώτερη όλων των εποχών! Αυτό το γεγονός, κατ’ εμάς, ισοδυναμεί με την ανώτατη διάκριση όλων των εποχών για την Τρίπολη και την Αρκαδία…! Δεν υπάρχει προηγούμενο -όχι μόνο ποδοσφαιρικά…- γενικά, κάτι αντίστοιχο στην ιστορία της Τρίπολης, από το 1821 μέχρι σήμερα…! Χωρίς αμφιβολία, είναι το δεύτερο σημαντικό γεγονός, αυτό του σημερινού Αστέρα, το σημαντικότερο γεγονός της Τριπολιτσάς μετά την Απελευθέρωσή της από τους Τούρκους το 1821! Γιατί… ποιο άλλο γεγονός, μ’ αυτό του ΑΣΤΕΡΑ, μπορεί να συγκριθεί;

Οι «όψιμοι» συγκλονισμένοι φίλαθλοι δικαιολογημένα και δεν γνωρίζουν τι σημαίνουν τα συγκλονιστικά «μυθικά» ονόματα: ΤΟΤΕΝΑΜ – ΠΑΡΤΙΖΑΝ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ…! Είναι αυτά, που, κάποτε -μεταπολεμικά χρόνια- συγκλόνιζαν τον ποδοσφαιρικό ορίζοντα της Ευρώπης! Είν’ αυτά που, και σήμερα, συγκλονίζουν…! Μ’ αυτά τα συγκλονιστικά ονόματα έπαιξε ο ΑΣΤΕΡΑΣ μας, πέρυσι, και μας συγκλονίζει όπως συγκλονιστικό ήταν και το 1-1 με την ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ μεσ’ στην Αγια-Σοφιά και συγκλονιστικό “μέχρι δακρύων” το 2-0 επί της ΠΑΡΤΙΖΑΝ την οποία, κυριολεκτικά, ξέσχισε και διέσυρε, πανευρωπαϊκά!
ast9Παραλήρησε η Τριπολιτσά εκείνες τις βραδιές… με την Μπεσίκτας και την Παρτιζάν… και σκίρτησε η Ελλάδα… ενώ, η Ευρώπη, έμαθε, επιτέλους, για τον ΑΣΤΕΡΑ μας…! Μέχρι και «ο Κολοκοτρώνης βγήκε απ’ την κρύπτη του, εκεί στην πλ. Άρεως, και βροντοφώναξε δακρυσμένος: Να μου ζήσετε λεβέντες μου»!

Αμ φέτος; Μετά το χθεσινό 0 – 1 επί της μεγάλης ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο, το 2 – 0 επί του μεγάλου ΠΑΟΚ… και η 4η θέση στο Πρωτάθλημα της Σούπερ Λινγκ… τι σου λένε όλ’ αυτά; ΣΑΛΚΕ Γερμανίας και ΣΠΑΡΤΑ Πράγας… άλλα μυθικά ονόματα για την Τρίπολη…!

«Να συχωρεθούν τα πεθαμένα» τών, Μπάκου – Καϋμενάκη, που, μας κάνουνε υπερήφανους! Βλέπουμε ακριβό ποδόσφαιρο, απολαμβάνουμε ευρωπαϊκή μπάλα κλάσεως… κι όλα αυτά χάριν του Δίδυμου που ήρθε μια ωραία πρωία «από το πουθενά» για να μας ξυπνήσει και να δώσει σάρκα και οστά στα όνειρά μας τα, μέχρι τότε, «όνειρα καλοκαιριάτικης νύχτας»!

Ο “στρατηγός” του ΑΣΤΕΡΑ, Γιώργος Μποροβήλος, και Πρόεδρος της ΕΠΟ, αποτελεί την εγγύηση των επιτυχιών αυτής της μεγάλης Τριπολίτικης ποδοσφαιρικής δύναμης… Όσο για τον άλλο “στρατηγό”, μέσα στο γήπεδο, τον Στάικο Βεργέτη, τον σεμνό αυτόν άνθρωπο, τι να ‘πει κανείς…· ότι “κούφανε” την ποδοσφαιρική Ελλάδα και κάθε Κυριακή βάζει στη γωνία τα, δήθεν, μεγάλα ονόματα…· τι να ‘πει κανείς… από ένα μεγάλο “εύγε”!

Ξέρεις, τι θα ‘πει, να προσκυνάνε το χώμα της φτωχής Τριπολιτσάς Ομαδάρες όπως: Τότεναμ – Παρτιζάν – Μπεσίκτας – Σάλκε -Σπάρτα – ΑΠΟΕΛ…! Κι όλα αυτά χάριν του ΑΣΤΕΡΑ μας… της μικρής, ταπεινής ομαδούλας της πόλης μας που ένας φτωχός κουρέας ίδρυσε το 1932…!

Τι να ‘πεις… και τι να ‘μολογήσεις… Μόνο δάκρυα, δάκρυα, δάκρυα χαράς μας πλημμυρίζουν τα μάτια… κι αυτό της ψυχής το συναίσθημα το οποίο δεν είχαμε νιώσει, ποτέ, πάλλεται… κι αυτά όλα είναι αλήθεια…

Συγκινημένοι παρακολουθούν, οι γηγενείς και οι ομογενείς μας από τη μακρινή Αμερική ως την Αυστραλία και από τον Καναδά μέχρι την Ευρώπη…, τα θαύματα του ΑΣΤΕΡΑ μας… και αναρωτιούνται αν, όλ’ αυτά, συμβαίνουν στην πραγματικότητα…! Μ’ απόντα τον ωραίο Λάκη Φραγκολιά… οι μεγάλοι τού, τότε: Ντρίνης, Ρόζης, Λάγιος, Καρνέζης, Αθανασιάδης, Μπότης Μανωλόπουλος, Πετρόπουλος, Σταθόπουλος, Νάτσης, Τσίρης, Κεκετσίδης… όλοι νιώθουν να τα ‘χουν χαμένα με το σήμερα…

Ένα μεγάλο, μπράβο, κι από εμάς, σε όλους… όσους, διαμέσου του ΑΣΤΕΡΑ μας, πασχίζουν και μας κάνουν υπερήφανους, τόσον εμάς, όσο και την ΤΡΙΠΟΛΗ και την ΑΡΚΑΔΙΑ… υπερήφανους στα πέρατα του κόσμου!

ΑνΓ

(108)