Μόχθησαν, προπασχαλινά, με αρκετές πολύωρες πρόβες, αλλά δικαιώθηκαν, τελικά, τα Καλλιτεχνικά Μέλη -μισή εκατοντάδα- της Χ.Τ.· μια δικαίωση, που, συνοψίζεται σε αριθμό παρουσιών στα πασχαλινά δρώμενα της πόλης, σε ποιότητα απόδοσης αφού δεν φτάνει να τα λές… αλλά πώς τα λες είναι το θέμα, και σε συνέπεια -32 χρόνια πιστοί στις επάλξεις των εκδηλώσεων του Πάσχα και αρωγοί στον Δήμο Τρίπολης!

1. Η “ΚΑΣΣΙΑΝΗ” του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ τη Μ. Τρίτη στον Νεομ. Δημήτριο του Μερκοβουνίου σήμανε μια άλλη νότα στην εκκλησιαστική ιστορία την ΧΤ. και της πολυφωνικής ψαλμωδίας της Τρίπολης, αφού η Χ.Τ. υλοποίησε το ότι, πλέον, η “Καλλικρατική” Τρίπολη είναι όλη η Μαντινεία και έτσι πρέπει να τη εκλαμβάνουμε…! Ο κόσμος προσήλθε, αθρόα, ώστε υπήρξε το αδιαχώρητο, και εντός ναού, και στο πάρκιν των αυτοκινήτων -από το Αη-Γιώργη άρχιζε το παρκάρισμα! Παρών ο Δήμαρχος Δημ. Παυλής, Δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην Δήμαρχος Δημ. Σωτηρόπουλος, η γνωστή Αθηναϊκή παρέα… Συνοδεία αρμονίου το Τροπάριο, οπότε δικαιολογημένη η μυσταγωγία και η κατάνυξη!

2. Η Μ. Πέμπτη, και αυτή ανήκε στη Χ.Τ., με το “Σήμερον κρεμάται…” στον Άγιο Δημήτριο! Οι φίλοι της Ευρωπαϊκής μουσικής απόλαυσαν ένα δεκάλεπτο συγκλονιστικής απόδοσης σε σύνθεση του Θεμ. Πολυκράτη! Να σημειωθεί, ότι στην εκκλησιαστική πολυφωνική ιστορία της Τρίπολης, η Χ.Τ. είναι αυτή που κατέχει την πρωτιά και τη μοναδικότητα όσον αφορά τη Μ. Πέμπτη με το αντίφωνο “Σήμερον κρεμάται…” -συνοδεία αρμονίου- μετά το Ε’ Ευαγγέλιο!

3. Τη Μ. Παρασκευή το βράδυ η Χ.Τ. μονοπώλησε την περιφορά και συνάντηση των Επιταφίων στην Κεντρική πλατεία της Τρίπολης! Πέρα από τα συνηθισμένα Εγκώμια… το “Ακατάληπτον εστί” ήταν, για δεύτερη χρονιά, το “κάτι άλλο” με το πολύ ωραίο Ζακυνθινό άκουσμα…! Ακροατές-θεατές χιλιάδες λαού, ντόπιοι και ξένοι! Κατά γενική ομολογία, ήταν η πληρέστερη και αρμονικότερη “συναυλία”-παρουσία της Χ.Τ. στους Επιταφίους· σ’ αυτό βοήθησε η τέλεια ηχητική κάλυψη και η αρμονική συνύπαρξη Μικτής και La Vita.

Για όλα τα παραπάνω αξίζουν συγχαρητήρια στους Χορωδούς, στον Μαέστρο Μιχάλη Γαργαλιώνη, στους λοιπούς Μαέστρους, στον αρμονίστα Τάκη Μαντζουράνη, στον Πρόεδρο Γιάννη Σάσσαλο, στα Μέλη του Δ.Σ. και στα Τακτικά μέλη, που, πάντα, συμπαρίστανται…

Όμως, η Χ.Τ. δεν σταματάει εδώ· σε λίγες μέρες ανακοινώνει και άλλες εκδηλώσεις με κορυφαίο……

Από το Δ.Σ. της
ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

(84)