Ξεχωριστά χαρμάνια, έμπειροι baristas και υπέροχα μέρη στην Αθήνα για αληθινό καφέ

Handpickers Coffee

Στον Ταύρο θα δοκιμάσεις έναν από τους καλύτερους καφέδες της πόλης.

Ο Ταύρος είναι μία από τις όχι και τόσο γνωστές περιοχές της πόλης και σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στις πρώτες επιλογές για έξοδο. Κι όμως, εκεί θα πιεις έναν από τους καλύτερους specialty καφέδες που δοκίμασες ποτέ, και συγκεκριμένα στο Handpickers Coffee. Το όνομά του προέρχεται από τους ανθρώπους που σκοπός τους είναι να μαζεύουν μόνο τα ώριμα «κεράσια» του καφέ και να εξασφαλίζουν έτσι την ανώτερη ποιότητά του.

Ο χώρος, όμορφος και ζεστός, διαθέτει όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό για την παρασκευή τέλειου καφέ. Άλλωστε, οι ιδιοκτήτες του έχουν βάλει όλη την αγάπη και το μεράκι τους για να προσφέρουν μια απολαυστική γευστική εμπειρία στο φλιτζάνι σου. Η αγάπη τους για τον καφέ φαίνεται, εξάλλου, από το γεγονός ότι έχουν δημιουργήσει μια επιχείρηση με οικογενειακό κλίμα και επιλέγουν να προμηθεύονται καφέ από μικρούς παραγωγούς απ’ όλο τον κόσμο, τους οποίους ανακαλύπτουν μέσα από ταξίδια που πραγματοποιούν με σκοπό να βρουν τις φάρμες που θα τους προσφέρουν τον υψηλής ποιότητας καφέ που θέλουν για το Handpickers Coffee.

Η επιμονή για τελειότητα που κάνει το Handpickers Coffee να ξεχωρίζει, όμως, δεν σταμάτα στην επιλογή της κατάλληλης φάρμας. Συνεχίζεται με το σωστό καβούρδισμα, που κάνουν οι ίδιοι, και τη δημιουργία εξαιρετικών χαρμανιών, ενώ οργανώνουν συχνά cuppings, στα οποία δοκιμάζουν τους καφέδες, ώστε να είναι σίγουροι για το γευστικό αποτέλεσμα που θα σου σερβίρουν.Οι καφέδες είναι όλοι ζυγισμένοι από πριν και αλέθονται την τελευταία στιγμή, ώστε να διατηρούν όλη τη φρεσκάδα και το άρωμά τους. Άλλωστε, ο καφές δεν είναι μια απλή, διεκπεραιωτική διαδικασία, είναι μια ιεροτελεστία, μια ολόκληρη τέχνη. Και αυτή την τέχνη στο Handpickers την κατέχουν και με το παραπάνω.

Πέρα από την καφετέρια, στο Handpickers στεγάζεται και η εταιρεία, από την οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί, είτε σε χονδρική είτε σε λιανική, το χαρμάνι που θέλει.

Handpickers Coffee, Αναξαγόρα 45, Ταύρος, 210 4817530, handpickerscoffee.gr, Facebook