Πλατεία Ανεξαρτησίας…

Δήμαρχε, εμείς θα συνεχίσουμε να την αποκαλούμε, έτσι, κι όχι, “πλ. Εθνάρχου Μακαρίου”, για τους εξής τρεις λόγους:

  1. Υπάρχει “οδός Κύπρου” και, μάλιστα, κατάκεντρα της πόλης, η οποία περιλαμβάνει και συμβολίζει καθετί το Κυπριακό…
  2. Η ιστορία δεν έχει ακόμη αποφανθεί κατά πόσο, ο Μακάριος, λογίζεται ως Εθνάρχης! θα περάσουνε χρόνια για κάτι τέτοιο…
  3. Υπάρχει και “οδός Ισαάκ Σολωμού”, μην το ξεχνάμε αυτό…

Δημήτριε, στις προσεχείς ονοματοδοσίες -“αμήν και πότε”-, ας επανορθώσουμε…· άφησε, που, κανείς δεν την αποκαλεί “πλ. Εθν. Μακαρίου”… Σημειωτέον, ότι είναι η πλησιέστερη πλατεία προς την παλιά Τριπολιτσά, η οποία ξεκίνησε από τη Δεξαμενή κι απλώθηκε βόρεια και βορειοανατολικά… Αν θέλουμε να είμαστε και πιο συγκεκριμένοι, μέχρι το ’50, ένα πλάτωμα με μία πελώρια λεύκα και του Δεληβοριά το σπίτι, δίπλα, ήτανε… στο οποίο, πλάτωμα, πολύ εύστοχα, δόθηκε η ονομασία “πλ. Ανεξαρτησίας”!

Δήμαρχε, στις σημειώσεις που κρατάς, έχε κατά νου κι αυτή τη διόρθωση… πάντα “για μια όμορφη Τρίπολη”…! Τρία ολόκληρα χρόνια έχεις ακόμη· είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για νέα έργα, για διορθώσεις και επιδιορθώσεις, για… για…· όμως, τα χρόνια περνάνε και μην επαναπαύεσαι…· το ανωτέρω, είναι, εντελώς, ανέξοδο…

Χαίρε, Δήμαρχε· τα πρωτοβρόχια, φέτος, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, μας καταβρέξανε στην ώρα τους…· ομπρέλα πήρες; ο τρύγος άρχισε…

Και πού ‘σαι· είναι λάθος, να πιστεύουμε, ότι το οίκημα της σημερινής Περιφέρειας -πρώην Νομαρχίας- ήτανε δημόσιο…· στην Εθνική Τράπεζα ανήκε, η οποία συγχωνεύτηκε με την Αθηνών, το 1953, και, συγχωνευόμενη ήλθε πιο κεντρικά, στη γωνία, Εθν. Αντίστασης και 28ης Οκτωβρίου, που ήτανε το υποκατάστημα της Αθηνών… Αυτό που εγκατέλειψε στην πλ. Ανεξαρτησίας, συν έντεκα άλλα σε όλη την Ελλάδα, τα δώρισε στο κράτος!

Δήμαρχε, καλημέρα.

ΝΙΚ

(35)